Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Przyrządzanie tatara. Re: Przyrządzanie tatara.

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: Przyrządzanie tatara.

« poprzedni post następny post »
Path: news-archive.icm.edu.pl!newsfeed.gazeta.pl!news.onet.pl!newsfeed.neostrada.pl!n
emesis.news.neostrada.pl!atlantis.news.neostrada.pl!news.neostrada.pl!not-for-m
ail
From: "Misiek" <p...@o...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Przyrządzanie tatara.
Date: Wed, 21 Jan 2009 12:20:55 +0100
Organization: TP - http://www.tp.pl/
Lines: 30
Message-ID: <gl70ib$3tf$1@atlantis.news.neostrada.pl>
References: <1...@4...net>
<18da1614bd08q$.huqkw2ofvuuk.dlg@40tude.net> <gl6t3o$897$1@news.onet.pl>
NNTP-Posting-Host: eln162.internetdsl.tpnet.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; format=flowed; charset="iso-8859-2"; reply-type=response
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: atlantis.news.neostrada.pl 1232536972 4015 83.15.147.162 (21 Jan 2009
11:22:52 GMT)
X-Complaints-To: u...@n...neostrada.pl
NNTP-Posting-Date: Wed, 21 Jan 2009 11:22:52 +0000 (UTC)
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2900.3138
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2900.3350
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:319171
Ukryj nagłówki


Użytkownik "Roman Rumpel" <r...@s...gazeta.pl> napisał w wiadomości
news:gl6t3o$897$1@news.onet.pl...
> Ikselka pisze:
>> Dnia Tue, 20 Jan 2009 21:07:34 +0100, Als napisał(a):
>>
>>> Od razu się przyznam - lubię tatara. Nie jest to dla mnie problem, dla
>>> otoczenia też to nie jest obciążeniem. Ale dzisiaj (przy okazji jedzenia
>>> tegoż) naszła mnie taka refleksja - jak NAPRAWDĘ powinno się przyrządzać
>>> tatara? W różnych lokalach podają różne dodatki, na dodatek bazując na
>>> różnych gatunkach wołowiny.
>>
>> :-O
>> O nie, co to, to nie: musi być koniecznie polędwica, końskiej co prawda
>> nie uświadczysz, no ale wołowa.
>>
>
> Co to to nie
>
> Tatar ma dużo więcej smaku i charakteru, gdy jest z ligawy, albo zrazowej.
>

O szlachetnosci tatara swiadczy wlasnie to, ze jest z poledwicy wolowej..
Najszlachetniejszej czesci wolu :-)
Niektorzy dodaja jeszcze szprotki wedzone.. to tak a propos... ja osobiscie
dodaje jeszcze odrobinke maggi lub sosu sojowo-grzybowego (wtedy nie daje
soli).
I pieprz oczywiscie... (niektorzy daja pieprz bialy).


 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
21.01 Ikselka
21.01 Panslavista
21.01 Roman Rumpel
21.01 Roman Rumpel
21.01 Ikselka
21.01 Bluzgacz
21.01 maxter
21.01 Ikselka
21.01 ! CHÓRĄŻY ! TÓRPEDA !
21.01 ! CHÓRĄŻY ! TÓRPEDA !
21.01 Diabelson
21.01 Diabelson
21.01 Lolalny Lemur
22.01 Misiek
22.01 Panslavista
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Nie ma leniwych klusek!
Robienie wody z mózgów młodzieży
Biszkopt bez przepisu.
Do Spurek, tej idiotki od ,,seleryby".
Trzeba to rozpirzyć w drebiezgi.
Dlaczego faggoci są źli.
Autotranskrypcja dla niedosłyszących
Zmierzch kreta?
is it live this group at news.icm.edu.pl
"Schabowe"
samotworzenie umysłu
Re: Zachód sparaliżowany
Irracjonalność
Jak z tym ubogacaniem?
Demokracja antyludowa?
Trzy łyki eko-logiki ?????
Jak Ursula ze szprycerami interesik zrobiła. ?
Naukowy dowód istnienia Boga.
Aktualizacja hasła dla Polski.
Kup pan elektryka ?