Data: 2003-08-24 00:38:42
Temat: Re: Pstrąg
Od: maruda - Ryszard <maruda_smurf@#gdynia.mm.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia 2003-08-23 22:18, osoba przedstawiająca się jako
'h...@W...pl' zechciała zauważyć:
>>
>> > Do wiekszosci powinienes dodac "wedlug mnie"....
>> ;
>> Jezeli uwazasz, ze cos sie nie zgadza napisz.
>
> To sa smaki które TOBIE odpowiadają a nie musza innym, ja bardzo lubie dodatek
> jarzynki do pstrąga i nie uważam że zmienia jego pierwotny smak wręcz
> odwrotnie, polepsza to mięso tak samo cytrynka. Jednak dla mnie liczy sie tylko
> i wyłącznie sam pstrąg bez migdałów, pieczarek, papryki czy czegoś tam jeszcze,
> żadnej francusczyzny "dobre bo polskie" i najgorszej ryby zrobisz rarytas :)
>
Owszem, nie wszystkim muszą odpowiadać dane smaki. Nie zmienia to
faktu, że pstrąg to ryba szlachetna i nie należy jej udziwniać. Chyba,
że jest wcześniej mrożona. Ale dla amatorów ryb mrożenie ich z zasady
czyni rybę niejadalną.
Absolutnie nie mogę się zgodzic z opinią, że z najgorszej ryby można
zrobić rarytas.
R.
|