Data: 2003-08-24 07:50:53
Temat: Re: Pstrąg
Od: w...@t...com.pl (Wladyslaw Los)
Pokaż wszystkie nagłówki
"Art(Gruby)" <Art[Gruby]@icbleu.org> wrote:
> Wedlug mnie
> "najlepszy" pstrag to pstrag smazony na masle - Ty i inni sie z tym
> moze nie zgoda ale
A wiec nie zgadzasz sie ze mna, ze ze najlepszy jest pstrag absolutnie
swiezy, bo wg. Ciebie najlepszy jest smazony na masle. Gratuluje
logiki.
> to juz kwestia gustu , smaku czy widzimisie...na
> ten temat mozemy dyskutowac do smierci i nigdy sie nie zgodzimy ...
My moze tak. To jednak nie znaczy, ze w tej kwestii nie mozna osiagnac
zgody.
> Swiezosc ryb - chyba ze mieszkasz nad morzem i masz targ rybny lub sam
> je zlapiesz w potoku - wszystkie ryby sa mrozone.
Niekoniecznie mrozone. Przechowywanie i transport ryb zabitych byl znany
zanim wynalezione zamrazarki. Podobnie od niepamietnych czasow stosuje
sie transport ryb zywych.
> A tak poza wszystkim innym, pstrag teczowy zlapany w potoku nie
> odbiega smakiem od brazowego...
Dla daltonisty zielen liscia nie rozni sie od czerwini kwiatu rozy.
Wladyslaw
|