Path: news-archive.icm.edu.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!news.onet.pl!newsgate.onet.p
l!niusy.onet.pl
From: "" <h...@W...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Pstrąg
Date: 24 Aug 2003 20:28:55 +0200
Organization: Onet.pl SA
Lines: 22
Message-ID: <4...@n...onet.pl>
References: <biakti$ce4$1@atlantis.news.tpi.pl>
NNTP-Posting-Host: newsgate.test.onet.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2"
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: newsgate.onet.pl 1061749735 31446 192.168.240.245 (24 Aug 2003 18:28:55 GMT)
X-Complaints-To: a...@o...pl
NNTP-Posting-Date: 24 Aug 2003 18:28:55 GMT
Content-Disposition: inline
X-Mailer: http://niusy.onet.pl
X-Forwarded-For: 192.168.1.197, 213.180.130.12
X-User-Agent: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 5.01; Windows 98; IDG.pl)
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:171072
Ukryj nagłówki
> Mieszkam nad morzem i mam dostęp do świeżej ryby, oferowanej w handlu.
> Nie muszę więc jej łapać. Mogę ją zwyczajnie kupić. Od czasu do czasu
> wędkuję, mam więc również sposobność przyrządzić to, co sam złapałem.
> Jedno jest pewne - różnica między rybą mrożoną a świeżą jest zbyt
> duża, bym mógł ją ignorować. Zrezygnowałem więc z róznego rodzaju
> przysmaków z drugiego końca świata, bo wiem, że nie będę mógł
> rozkoszować się ich prawdziwym smakiem, jeśli dotrą do mnie
> zakonserwowane.
Nie każdy ma taki szałowy wybór jak ty, ja mieszkam w małym miasteczku gdzie
mrożony pstrąg jest rarytasem trudno dostepnym, gdybyś widział jak ja sie
obchodze z taką rybą to byś sie zdziwił.
> BTW, w porównaniu do wędzonego łososia, którego mogę kupić od
> znajomego rybaka, ten oferowany w handlu ma smak i zapach starej
> zelówki...
Nie moge sie z tym zgodzić, sklepowe ryby sa dobre nie wszystkie ale większość
a ty może trafiłeś na dobrego rybaka znającego fach bo ja nie miałam takiego
szczęścia juz parokrotnie albo surowe albo skiśnięte...
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
|