Data: 2012-02-01 00:16:08
Temat: Re: Pytanie techniczne dot. jajecznicy
Od: Ikselka <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Wed, 01 Feb 2012 00:33:43 +0100, Paulinka napisał(a):
> (...)
> Ja lubię jajecznicę mokrą i mało zbitą, ale nawet teraz jeśli milion
> razy ją robiłam nie doszłam do perfekcji.
TPodzcas ogrzewania trzeba szybko i stale mieszać jajka na patelni, a zdjąć
patelnię z ognia wtedy, kiedy jajecznica jest PRAWIE ścięta ale jeszcze
półpłynna - patelnia ma w sobie dużo zmagazynowanego ciepła, które działa
jeszcze chwilę po zdjęciu jej z ognia, więc kiedy już jej nie ogrzewamy,
należy jeszcze chwilę mieszać jajka, a osiągną wtedy dzięki ciepłu
zmagazynowanemu w patelni właściwą, aksamitną, finalną konsystencję.
|