Data: 2012-02-01 00:18:26
Temat: Re: Pytanie techniczne dot. jajecznicy
Od: Aicha <b...@t...ja>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2012-02-01 01:10, Ikselka pisze:
>>>> Jajka do jajecznicy _zawsze_ bełtam dokładnie najpierw w kubeczku, a
>>>> dopiero potem wylewam na patelnię. Nie lubię białych niedosmażonych
>>>> farfocli.
>>>
>>> A ja szejkuję (tak, wiem, adaptuję, Qra, nie adOptuję słownictwo! ) w
>>> zakręconym słoiku. Super sprawa.
>>
>> A ja _mieszam_ na patelni, bo lubię farfocle mocno przysmażone, a nie
>> pseudoomlet.
>
> Szejkować znaczy wstrząsać.
> Wolę wstrząśnięte, nie zmieszane - że tak polecę Bondem 3-)
Jaja? Obosz...
--
Pozdrawiam - Aicha
Ze szkoły zostały mi tylko luki w wykształceniu
/Oskar Kokoschka/
|