Data: 2017-04-10 19:58:45
Temat: Re: Różne żołądki - Europa dwóch prędkości
Od: Animka <a...@t...wp.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2017-04-10 o 16:36, Waldemar pisze:
> Am 10.04.2017 um 16:10 schrieb Animka:
>> W dniu 2017-04-10 o 12:13, Waldemar pisze:
>>> W polskiej marmoladzie przez całe lata dominującym składnikiem był burak
>>> czerwony i jakoś nikt nie protestował. Tylko jak gdzieś na papierze jest
>>> napisane, to zaraz larum i do kos...
>>
>> Gdzie widziałeś marmoladę z buraków. Gdzie kupowałeś?
>
> Nie pamiętam. Chyba w Szwecji. Ale są przepisy w sieci na marmolady
> własnego sumptu. Marchewkową jadłem w Danii, też niezła.
>
> Tu masz na dzień dobry, co znalazłem:
> http://pomarancza.blox.pl/2009/07/Dzem-z-burakow.htm
l
Dzięki. Jestem po prostu zaskoczona, że z buraków można też zrobić dżem.
Po prostu komuś to smakuje, więc robi.
--
animka
|