Data: 2012-08-20 11:40:51
Temat: Re: Roztwór do piersi z kurczaka
Od: Bożena <newsowe@__gmail.com>
Pokaż wszystkie nagłówki
"Ed" <e...@i...pl> wrote in message
news:k0suna$dd1$1@usenet.news.interia.pl...
|
| No właśnie coś mi tu nie gra, bo moje po 1,5h wcale nie są suche.
| Wydaje mi się, że z tym 20-30 min czasem pieczenia to żartujecie sobie
| ze mnie, ale co tam będę Wam żałował :)
| I tak to sprawdzę ;>
Spawdź :)
Podpiszę się pod tym, co piszą dziewczyny - około pól godziny w 170-180
stopniach w zupełności wystarczy, tylko wkładaj do gorącego piekarnika.
Ogólnie mięso drobiowe jest gotowe w chwili, gdy w najgrubszym miejscu
osiągnie temperaturę ok. 72-75C. Jeśli masz termometr do mięsa, to możesz
posługiwać się nim - po 1-2 próbach będziesz mógł idealnie dobrać parametry.
Bożena.
|