Data: 2012-08-21 06:07:00
Temat: Re: Roztwór do piersi z kurczaka
Od: Ed <e...@i...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2012-08-20 13:40, Bożena pisze:
> "Ed" <e...@i...pl> wrote in message
> news:k0suna$dd1$1@usenet.news.interia.pl...
> |
> | No właśnie coś mi tu nie gra, bo moje po 1,5h wcale nie są suche.
> | Wydaje mi się, że z tym 20-30 min czasem pieczenia to żartujecie sobie
> | ze mnie, ale co tam będę Wam żałował :)
> | I tak to sprawdzę ;>
>
> Spawdź :)
> Podpiszę się pod tym, co piszą dziewczyny - około pól godziny w 170-180
> stopniach w zupełności wystarczy, tylko wkładaj do gorącego piekarnika.
> Ogólnie mięso drobiowe jest gotowe w chwili, gdy w najgrubszym miejscu
> osiągnie temperaturę ok. 72-75C. Jeśli masz termometr do mięsa, to możesz
> posługiwać się nim - po 1-2 próbach będziesz mógł idealnie dobrać parametry.
>
> Bożena.
No proszę, to jest nawet termometr do mięsa?
Co prawda nie mam, ale na pewno go sobie jakoś zorganizuję :)
|