Path: news-archive.icm.edu.pl!news.gazeta.pl!not-for-mail
From: "@nn" <a...@g...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Ruskie pierogi
Date: Fri, 24 Sep 2004 14:13:21 +0200
Organization: "Portal Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl"
Lines: 26
Message-ID: <cj12u3$9mj$1@inews.gazeta.pl>
References: <cj0vod$nnr$1@inews.gazeta.pl>
NNTP-Posting-Host: awr190.neoplus.adsl.tpnet.pl
X-Trace: inews.gazeta.pl 1096027907 9939 83.27.77.190 (24 Sep 2004 12:11:47 GMT)
X-Complaints-To: u...@a...pl
NNTP-Posting-Date: Fri, 24 Sep 2004 12:11:47 +0000 (UTC)
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2900.2180
X-Priority: 3
X-RFC2646: Format=Flowed; Response
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2900.2180
X-User: ania_pelc
X-MSMail-Priority: Normal
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:216435
Ukryj nagłówki
Użytkownik "@nn" <a...@g...pl> napisał w wiadomości
news:cj0vod$nnr$1@inews.gazeta.pl...
> Witam!
> Czy ma ktoś może dobry przepis na ruskie? Chodzi mi raczej o technikę
> robienia niż składniki bo te znam. Jestem zupełnym antytalentem jeśli
> chodzi o ruskie, robiłam je kilkanaście razy i za każdym podejściem
> to samo: najpierw pycha farsz, chyba dobre ciasto, potem śliczne,
> pękate pierożki a na koniec po ugotowaniu, jak zwykle porażka - robią
> się jakieś takie "zdechłe". Wyglądają tak jakby farsz w tajemniczy
> sposób się z nich ulotnił. Wiem że mogą być inne bo jedna moja
> znajoma robi takie które są pękate nawet po ugotowaniu. Może mnie
> ktoś oświeci od czego to może zależeć? Czy nie takie ziemniaki, czy
> ciasto do d..., chyba nie gotuje ich za długo (góra 5 minut) i nie są
> porozklejane a wszystkie takie płaskie.
> Pozdrawiam
> ania
Aaaaaaaa tak mi się jeszcze przypomniało: ja jak robię farsz to staram
się żeby był gęsty (nie ciapciasty - raz mi taki wyszedł, chyba
ziemniaki do niczego były) a ta moja znajoma wlewa do farszu jeszcze
kubeczek śmietany i cholerka te pierogi wychodzą jej i tak lepsze, w
środku nie rozpaćkane i takie śliczne pękate z wierzchu,a mi nie
buuuuu...
ania
|