Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!news.nask.pl!orion.c
st.tpsa.pl!news.tpnet.pl!not-for-mail
From: "Magdalena Gierlotka" <M...@c...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
References: <cFIq5.3123$IK4.83227@news.tpnet.pl> <3...@p...onet.pl>
Subject: Re: Słoiki z mięsem
Lines: 30
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 5.00.2919.6700
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.00.2919.6700
Message-ID: <eDJq5.3322$IK4.89023@news.tpnet.pl>
Date: Tue, 29 Aug 2000 07:29:14 GMT
NNTP-Posting-Host: 195.116.193.35
X-Complaints-To: a...@t...pl
X-Trace: news.tpnet.pl 967534154 195.116.193.35 (Tue, 29 Aug 2000 09:29:14 MET DST)
NNTP-Posting-Date: Tue, 29 Aug 2000 09:29:14 MET DST
Organization: TPNET - http://www.tpnet.pl
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:33031
Ukryj nagłówki
> wg mnie powinny sie zassac wszystkie, moze zle nakretki
Może....
> I bardzo dobrze, trzeba wekowac przez 3 kolejne dni. Nie mam w pracy
> ksiazki, ale pamietam jak robilam corce na morze. Przechowaly sie
> bardzo dobrze. Powodzenia Ulka
Zrobię tak:
1. Kupie nowe sloiki i nakrętki (te, co mam są od teściowej... nie to, żebym
miała coś do mojej teściowej, ale nowe te nakrętki nie są...:))
2. Wyparzę (jak dlugo? W wodzie, czy np można w microfali?). Po co się to
robi? Czy one maja byc ciepłe?
3. Poprzekładam do nich to, co mam.
4. Normalnie wstawie do gara. Wody sięga gdzieś najwyżej do 2/3 wysokości -
wystarczy?
5. Po wyjęciu odwracać, czy nie? Prawdę mówiąc boję sie... Bo jak znowu
zacznie cieknąć, to nie zdążę....
6. Czas gotowania: pierwszy dzień 1,5 h, drugi dzień 1 h, trzeci dzień 0.5
h. Musi być tak, czy im dluzej, tym lepiej? Czy to gotowanie musi się
odbywać przez kolejne dni, czy wystarczy jak słoik ostygnie?
Co o tym sądzisz?
Magda
|