Data: 2000-08-29 07:29:14
Temat: Re: Słoiki z mięsem
Od: "Magdalena Gierlotka" <M...@c...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
> wg mnie powinny sie zassac wszystkie, moze zle nakretki
Może....
> I bardzo dobrze, trzeba wekowac przez 3 kolejne dni. Nie mam w pracy
> ksiazki, ale pamietam jak robilam corce na morze. Przechowaly sie
> bardzo dobrze. Powodzenia Ulka
Zrobię tak:
1. Kupie nowe sloiki i nakrętki (te, co mam są od teściowej... nie to, żebym
miała coś do mojej teściowej, ale nowe te nakrętki nie są...:))
2. Wyparzę (jak dlugo? W wodzie, czy np można w microfali?). Po co się to
robi? Czy one maja byc ciepłe?
3. Poprzekładam do nich to, co mam.
4. Normalnie wstawie do gara. Wody sięga gdzieś najwyżej do 2/3 wysokości -
wystarczy?
5. Po wyjęciu odwracać, czy nie? Prawdę mówiąc boję sie... Bo jak znowu
zacznie cieknąć, to nie zdążę....
6. Czas gotowania: pierwszy dzień 1,5 h, drugi dzień 1 h, trzeci dzień 0.5
h. Musi być tak, czy im dluzej, tym lepiej? Czy to gotowanie musi się
odbywać przez kolejne dni, czy wystarczy jak słoik ostygnie?
Co o tym sądzisz?
Magda
|