Data: 2001-05-30 15:19:23
Temat: Re: Sos do gołąbków
Od: "Jola L-L" <j...@i...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik Agnieszka Litwin <a...@a...com.pl> w wiadomości do grup
dyskusyjnych napisał:9f31ml$cio$...@n...tpi.pl...
> to co dajesz zamias bulki?
do kotletow mielonych?
Nic. Tylko mieso, jajko, sol i pieprz. i cebulke.. i nie panieruje.Bulki
uzywam do nadzienia do kaczki....ale to zupelnie inny przepis:))
>a golabki maja
>wlasnie to do siebie ze sa z ryzem
> lub inna kasza
> Aga....
Golabki maja to do siebie ze maja byc smaczne:)))
Ty lubisz ryz w miesie, mozna wtedy zaoszczedzic na miesku, ja dodaje
zrumieniona cebule, sol, pieprz - mieso najlepiej karkowka wieprzowa- jest
soczysta, ale niekoniecznie.W zaleznosci od tego co dodajesz : nazywaja sie
: golabki z ryzem, golabki z kasza a to sa po prostu golabki. Tak samo jak
sa zwolennicy golabkow w sosie pomidorowym, grzybowym a ja tylko w sosie
wlasnym.
Pozdrawiam Jola L-L
|