Data: 2006-05-23 20:39:34
Temat: Re: Sos do pieczonych kotletów mielonych
Od: "maf" <m...@n...alpha.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Kinga 'Słowotok'" <k...@b...gazeta.pl> napisał w
wiadomości news:e4voic$ilt$1@inews.gazeta.pl...
> Witam i pytam,
>
> Chcę zrobić coś takiego jak tu:
http://www.winiary.pl/produkt.aspx?id=26&idp=246
>
--------
> A w ogóle to mam problem z nazewnictwem, bo z mięsa mielonego smażone to
są
> kotlety, duszone pulpety, a pieczone co? :))
>
Witam
Z nazewnictwem faktycznie jest problem, bo w linku ktory podalas nie ma mowy
o pieczeniu tylko o zapiekaniu. Wiec moglyby to byc kotlety zapiekane
(jezeli sa panierowane) lub pulpety zapiekane, jezeli sa to "pulpety(wł) -
knedelki wielkosci orzecha wloskiego przyrzadzone z miesa ...itp." Czyli jak
to nazwac, zalezy od wielkosci.
Pozdrawiam
maf
|