Path: news-archive.icm.edu.pl!newsfeed.gazeta.pl!fu-berlin.de!uni-berlin.de!individua
l.net!not-for-mail
From: "Ewa (siostra Ani) N." <n...@y...com>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Sos do spaghetti
Date: Mon, 19 Sep 2005 01:25:17 +0200
Organization: Niesz & Niesz Ltd.
Lines: 39
Message-ID: <3115646097$20050919012523@ewcia.kloups>
References: <dgkloq$ufu$1@news.lublin.pl> <dgks96$4qv$1@inews.gazeta.pl>
Reply-To: e...@g...com
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-15
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: individual.net xo8BpBdtN2W+D4M6LH7G4ghycraxNsSateIRaAn9HDuM+1S9Di
X-Priority: 3 (Normal)
In-Reply-To: <dgks96$4qv$1@inews.gazeta.pl>
X-Comment-To: Marcin
X-Newsreader: MyGate/2.6.0.171 (http://barin.com.ua/soft/mygate/)
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:248165
Ukryj nagłówki
Le lundi 19 septembre 2005 ? 01:12:36, dans <dgks96$4qv$1@inews.gazeta.pl> vous
écriviez :
> OK, bede sie staral pisac pod postem :)
nie udalo ci sie ;)
ustaw sobie czytnik (np. outlook express, hmm...) zeby czytac newsy :
nie jestes (wbrew pozorom) na webforumach tutaj tylko na usenecie...
> Ty tez chyba zrozumialas, o co mi chodzi. Nie zgadzam sie z Francuzami, bo
> nigdy bym np. gotowego sosu do pasty nie kupil!!
to bylo tylko przyslowie, hein
> A przy oliwie z oliwek,
> jeszcze o smaku intensywnym, wrecz gorzkawym ( w Hiszpanii uzywana adnotacja
> na butelce "intenso") jednak pozostane, bez wzgledu na wszystko.
ktory to aromat znika po usmazeniu...
> Mniej
> wiecej zuzywam ok 5 l. na kilka mies. i naprawde radze sprobowac, przede
> wszystkim zmieszany zapach czosnku i w/w oliwy.... o smaku nie wspomne...
rada : smaz na zwyklej oliwie (nie extra virgine), kiedy skonczysz
smazenie to troche pokrop extra virgine : efekt gwarantowany. no i nie
bedziesz musial kilku litrow / miesiac kupowac, troche szacunku dla
produktu :)
Ewcia
ps pod zlym watkiem mi odpowiedziales...
--
Niesz
|