Data: 2005-09-19 04:42:22
Temat: Re: Sos do spaghetti
Od: Wladyslaw Los <w...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
In article <7515186506$20050919005134@ewcia.kloups>,
"Ewa (siostra Ani) N." <n...@y...com> wrote:
> Le lundi 19 septembre 2005 ŕ 00:40:15, dans <dgkqch$p5$1@inews.gazeta.pl>
> vous écriviez :
>
> >>> Jest wiele prostych sosow. Na szybko mozesz chwilke podsmazyc na oliwie z
> >>> oliwek Extra Vergine (!!)
> >>
> >> bzdura, przepraszam
>
> > Dlaczego bzdura???? Czesto bywam we Woszech, tak sie tam nauczylem, sam
> > czesto robie to w domu i jest smaczne?
>
> > Jakies konkrety, dlaczego bzdura??
>
> nie bierz tego osobiscie. pare razy o tym pisalam : smazenie na oliwie
> wyciskanej na zimno w celu zachowania olejkow aromatycznych (extra
> virgin) jest bez sensu. placisz wyzsza cene od normalnej oliwy
> poniewaz jest wyciskana na zimno i pozybywasz sie tego w czasie
> smazenia :-(
A smażyłaś sama na takiej i na takiej?
Ponadto co innego smażyć np. befsztyk, a co innego odsmażać czosnek na
sos.
>
> wlosi to juz dawno zrozumieli i nikt na extra virgin nie smazy (chyba
> ze nie ma innej oliwy pod reka).
Bo droga.
Władysław
Władysław
|