Data: 2005-09-18 23:25:17
Temat: Re: Sos do spaghetti
Od: "Ewa (siostra Ani) N." <n...@y...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
Le lundi 19 septembre 2005 ? 01:12:36, dans <dgks96$4qv$1@inews.gazeta.pl> vous
écriviez :
> OK, bede sie staral pisac pod postem :)
nie udalo ci sie ;)
ustaw sobie czytnik (np. outlook express, hmm...) zeby czytac newsy :
nie jestes (wbrew pozorom) na webforumach tutaj tylko na usenecie...
> Ty tez chyba zrozumialas, o co mi chodzi. Nie zgadzam sie z Francuzami, bo
> nigdy bym np. gotowego sosu do pasty nie kupil!!
to bylo tylko przyslowie, hein
> A przy oliwie z oliwek,
> jeszcze o smaku intensywnym, wrecz gorzkawym ( w Hiszpanii uzywana adnotacja
> na butelce "intenso") jednak pozostane, bez wzgledu na wszystko.
ktory to aromat znika po usmazeniu...
> Mniej
> wiecej zuzywam ok 5 l. na kilka mies. i naprawde radze sprobowac, przede
> wszystkim zmieszany zapach czosnku i w/w oliwy.... o smaku nie wspomne...
rada : smaz na zwyklej oliwie (nie extra virgine), kiedy skonczysz
smazenie to troche pokrop extra virgine : efekt gwarantowany. no i nie
bedziesz musial kilku litrow / miesiac kupowac, troche szacunku dla
produktu :)
Ewcia
ps pod zlym watkiem mi odpowiedziales...
--
Niesz
|