Data: 2000-04-05 10:38:10
Temat: Re: Sos slodko-kwasny
Od: "M.W." <t...@f...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Antoni Goldstein napisał(a) w wiadomości: <8cevsq$3d6>Myślałem też o
morelach, a, w tym momencie przyszły mi do głowy mirabelki.
>Aha, co powiesz na pomysł użycia octu jabłkowego? I czym zastąpić sambal
>oelek? Papryka ostra chyba nie, może po prostu curry?
Sambal i curry to nie za bardzo daja sie zastepowac....
ja uzyjesz curry to fajnie dolac troche mleka do potrawy.
Ocet jablowy tal ale tzeba tez dodac cukru - idealem jest brunatny ale jak
nie ma to i zwykly tez moze byc ..
i jeszcze kieliszeczek wodki ryzowej - ale to do miesa jak sie marynuje.
Pomysl o kielkach sojowych albo innych - sa swietnym wypelniaczem tego typu
potraw
Pozdrawiam
Marek
|