Path: news-archive.icm.edu.pl!news.gazeta.pl!not-for-mail
From: Qrczak <q...@g...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Świąteczne kuchenne wzloty i upadki
Date: Thu, 29 Dec 2011 12:19:33 +0100
Organization: "Portal Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl"
Lines: 29
Message-ID: <jdhic5$2db$1@inews.gazeta.pl>
References: <jdfpod$naq$1@news.icm.edu.pl>
NNTP-Posting-Host: 84-10-224-103.dynamic.chello.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=UTF-8; format=flowed
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: inews.gazeta.pl 1325157574 2475 84.10.224.103 (29 Dec 2011 11:19:34 GMT)
X-Complaints-To: u...@a...pl
NNTP-Posting-Date: Thu, 29 Dec 2011 11:19:34 +0000 (UTC)
X-User: qrka
In-Reply-To: <jdfpod$naq$1@news.icm.edu.pl>
User-Agent: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.1; pl; rv:1.9.2.23) Gecko/20110920
Thunderbird/3.1.15
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:340660
Ukryj nagłówki
Dnia 2011-12-28 20:13, niebożę medea wylazło do ludzi i marudzi:
> U mnie tym razem wyjątkowo udanym eksperymentem okazał się łosoś ze
> szpinakiem pieczony w cieście francuskim (przepis z "Ugotowanych", tylko
> zamiast fety do szpinaku dodałam trochę serka mascarpone). Wyjątkowo
> dobre wyszły też śledzie po sułtańsku. Zważywszy że obie potrawy nie
> wymagały zbyt wiele zachodu, tym bardziej polecam - nawet na co dzień,
> nie tylko od święta.
Żesz u mnie ryb nie lubią, kruca....
> Keks - po raz kolejny zakalec. Ciasto w keksie zawsze wychodzi mi zbyt
> gęste i chyba dlatego nie daje rady się dobrze dopiec wewnątrz.
Uwielbiam zakalca. Każdego. A z keksu to w ogóle miodzio!
Bardzo bardzo dawno temu, jak teściówka jeszcze keksa piekła, zrobiła
takiego z podwójnej porcji. A naładowała doń orzechów, kandyzów... No i
wielość fruktów chyba zaszkodziła mu. Po wyjęciu, wystudzeniu i
przekrojeniu owego celem postawienia na stole oczom ukazał się ciągnący
glut. Ale miałam wyżerę przez trzy dni.
> To tyle z ciekawostek, reszta w normie.
>
> A jak u Was?
Kuchennie dobrze. Cała za to reszta lekko o kant dupy potłuc.
Qra
--
Młodość musi się wyszumieć, starość musi się wypalić.
|