Data: 2014-02-08 13:48:02
Temat: Re: Tastes like chicken... - czym doprawić rzeczy "na parze"? :(
Od: Aicha <b...@t...ja>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2014-02-08 13:10, Yarael Poof pisze:
> Będę wdzięczny za pomysły, rady, odnośniki do stron, wskazanie
> sensownych, sprawdzonych książek itp.
http://www.gandalf.com.pl/b/diety-w-roznych-chorobac
h/
Sprawdzona na dziecku w chorobie refluksowej i zapaleniu żołądka.
Jeśli chodzi o strony, to warto opierać się na jakichś solidnych (typu
stowarzyszenia chorych itp.) a nie na nawiedzonych "holistycznych"
dietetykach (moje dziecię właśnie tak sobie "zdiagnozowało" chorobę
trzewną :D).
> Ale tymczasowy zależy mi najbardziej na odpowiedzi na pytanie 1 (4
> piersi leżą w lodówce i czekają na pomysły...)
Moja ulubiona podstawowa marynata to (do wczoraj;)) olej + sos sojowy,
ale ten tłuszcz i ta sól... Generalnie - zioła, zioła, zioła...
BTW, co prawda pasta serowo-jajeczna nie smakowała mi dzisiaj bez soli
(najnowsze polecenie dochtorów), ale z czarnuszką, lubczykiem,
estragonem i cząbrem dała się zjeść :)
--
Nie ma na tym świecie bestii podobnej złej kobiecie, chociaż bowiem
wśród czworonogów lew jest najsroższy, a wśród wężów drakon najdzikszy,
to żadnego z nich nie można porównać ze złą kobietą. (Piotr Komes)
|