Data: 2016-09-09 23:31:39
Temat: Re: Tatar z kurczaka
Od: Animka <a...@t...wp.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2016-09-09 o 14:29, Trybun pisze:
> W dniu 2016-09-07 o 02:49, Animka pisze:
>>
>>>>
>>>
>>> Bez znaczenia wczesny czy późny socjalizm. Chodzi o to że dawniej
>>> kurczak nadawał się na rosół, co dzisiaj nawet trudno sobie wyobrazić.
>>>
>> Tak, ake do kurczaka moja matka dodawała mięso wołowe.
>> Ja gotuję rosól tylko na szpondrze. Potem mięso mielę i robie
>> paszteciki. dawniej robilam pierogi, bo szybciej, ale pierogi jakieś
>> grube (ciasto) mi wychodzą ostatnio.
>>
>
> No cóż, skoro taki lubisz.. przecie nie będziemy dyskutować (czy tym
> bardziej kłócić się) o wyrafinowaniu naszych smaków.. Chciałem tylko
> zauważyć że czasem warto spróbować czegoś innego. Chociażby rosołu z
> perliczki. Próbowałem niedawno, ugotowany na ptaku kupionym w sklepie,
> na dodatek mrożonym, a jednak rosół był bardzo dobry.
>
Perliczkę jadlam nd obiado-kolacji w restauracji. Bardzo mi
smakowala,byla chyba pieczona, ale mała porcja była.
--
animka
|