Data: 2016-09-10 08:40:55
Temat: Re: Tatar z kurczaka
Od: Qrczak <q...@q...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia 2016-09-09 23:31, obywatel Animka uprzejmie donosi:
> W dniu 2016-09-09 o 14:29, Trybun pisze:
>> W dniu 2016-09-07 o 02:49, Animka pisze:
>>>>
>>>> Bez znaczenia wczesny czy późny socjalizm. Chodzi o to że dawniej
>>>> kurczak nadawał się na rosół, co dzisiaj nawet trudno sobie wyobrazić.
>>>>
>>> Tak, ake do kurczaka moja matka dodawała mięso wołowe.
>>> Ja gotuję rosól tylko na szpondrze. Potem mięso mielę i robie
>>> paszteciki. dawniej robilam pierogi, bo szybciej, ale pierogi jakieś
>>> grube (ciasto) mi wychodzą ostatnio.
>>>
>>
>> No cóż, skoro taki lubisz.. przecie nie będziemy dyskutować (czy tym
>> bardziej kłócić się) o wyrafinowaniu naszych smaków.. Chciałem tylko
>> zauważyć że czasem warto spróbować czegoś innego. Chociażby rosołu z
>> perliczki. Próbowałem niedawno, ugotowany na ptaku kupionym w sklepie,
>> na dodatek mrożonym, a jednak rosół był bardzo dobry.
>>
> Perliczkę jadlam nd obiado-kolacji w restauracji. Bardzo mi
> smakowala,byla chyba pieczona, ale mała porcja była.
Jakby była duża, to mogłaby już nie być perliczką.
Q
--
Niektórzy zarzucają mi bycie szowinistą, a ja zawsze w takiej sytuacji
powtarzam, że to nieprawda, bo szowiniści to tacy goście, którzy
uważają, że kobieta powinna siedzieć w kuchni.
Ja natomiast uważam, że w kuchni też może coś popsuć.
|