Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Tuńczyk, szlachetniejszy kuzyn makreli Re: Tuńczyk, szlachetniejszy kuzyn makreli

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: Tuńczyk, szlachetniejszy kuzyn makreli

« poprzedni post następny post »
Path: news-archive.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!newsfeed.pionier.net.pl!3.eu.feeder.erj
e.net!feeder.erje.net!eternal-september.org!reader02.eternal-september.org!news
.mixmin.net!newsreader4.netcologne.de!news.netcologne.de!peer01.ams1!peer.ams1.
xlned.com!news.xlned.com!peer03.ams4!peer.am4.highwinds-media.com!news.highwind
s-media.com!newsfeed.neostrada.pl!unt-exc-02.news.neostrada.pl!unt-spo-b-01.new
s.neostrada.pl!news.neostrada.pl.POSTED!not-for-mail
Subject: Re: Tuńczyk, szlachetniejszy kuzyn makreli
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
References: <60dd9cfb$0$522$65785112@news.neostrada.pl>
From: cef <c...@i...pl>
Date: Fri, 2 Jul 2021 05:38:06 +0200
User-Agent: Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; Win64; x64; rv:78.0) Gecko/20100101
Thunderbird/78.11.0
MIME-Version: 1.0
In-Reply-To: <60dd9cfb$0$522$65785112@news.neostrada.pl>
Content-Type: text/plain; charset=utf-8; format=flowed
Content-Language: pl
Content-Transfer-Encoding: 8bit
Lines: 16
Message-ID: <60de8a1c$0$525$65785112@news.neostrada.pl>
Organization: Telekomunikacja Polska
NNTP-Posting-Host: 80.53.118.49
X-Trace: 1625197084 unt-rea-a-01.news.neostrada.pl 525 80.53.118.49:50941
X-Complaints-To: a...@n...neostrada.pl
X-Received-Bytes: 1880
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:382889
Ukryj nagłówki

W dniu 2021-07-01 o 12:45, PatronX pisze:
> Jeszcze 20 lat temu tuńczyk kojarzył nam się jako piękna, szybko
> pływająca ryba, która chętnie ściga się ze statkami. Czasami mogliśmy
> kupić konserwy z tuńczyka. Oczywiście nie bardzo wiedziliśmy ," co z tym
> zrobić". I stało się. Przyszły do nas bary sushi. Tuńczyk stał się
> synonimem zdrowego odżywiania. I tutaj zaczął się problem!

Ja mam na przykład problem czysto obliczeniowy.
Jeśli tuńczyk kosztuje kilkanaście tysięcy euro i waży ok 200kg,
to cen za kg powinna oscylować w granicach 250zł/kg
zakładając, że ryba składa się w 100% z mięsa.
(a ten rekordzista 2300zł/kg)
Do tego dochodzą technologie utrzymania koloru
czy świeżości, które dodatkowo podbijają cenę.
Czym jest zatem tuńczyk w sosie własnym (puszka ok 100g)
w cenie ok 7zł? To jakiś odpad?

 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
02.07 Zenek Kapelinder
02.07 Zenek Kapelinder
04.07 Marcin Debowski
04.07 cef
05.07 Marcin Debowski
07.07 FEniks
07.07 FEniks
07.07 Jarosław Sokołowski
08.07 FEniks
08.07 Marcin Debowski
08.07 Jarosław Sokołowski
09.07 cef
24.07 milner daizy
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Nie ma leniwych klusek!
Robienie wody z mózgów młodzieży
Biszkopt bez przepisu.
Do Spurek, tej idiotki od ,,seleryby".
Trzeba to rozpirzyć w drebiezgi.
Dlaczego faggoci są źli.
Autotranskrypcja dla niedosłyszących
Zmierzch kreta?
is it live this group at news.icm.edu.pl
"Schabowe"
samotworzenie umysłu
Re: Zachód sparaliżowany
Irracjonalność
Jak z tym ubogacaniem?
Demokracja antyludowa?
Trzy łyki eko-logiki ?????
Jak Ursula ze szprycerami interesik zrobiła. ?
Naukowy dowód istnienia Boga.
Aktualizacja hasła dla Polski.
Kup pan elektryka ?