Data: 2015-07-10 18:12:32
Temat: Re: Twarożek
Od: "Chiron" <c...@o...eu>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Ikselka" <i...@g...pl> napisał w wiadomości
news:1xc639tp0ef8o.1qz8e5qlg8r63$.dlg@40tude.net...
> Dnia Fri, 10 Jul 2015 06:19:58 +0200, Chiron napisał(a):
>
>> Ostatnio próbuję robić sam twarożek. Według kilku przepisów. Z
>> prawdziwego
>> mleka. Niestety- za każdym razem wychodzi mi (nawet smaczna) taka
>> "gumowa"
>> masa. Może ktoś mi podpowiedzieć, co źle robię? Zaznaczam, że nie
>> dopuszczam
>> do zagotowania się mleka- tylko podgrzewam
>>
>
> Robisz twaróg z NIEUKWASZONEGO mleka???
Nie:-) Daję 2:1 lekko zsiadłego do słodkiego- i podgrzewam. Nie gotuję.
Wytrąca się twarożek- ale ma konsystencję gumy:-(
--
Chiron
|