Data: 2017-01-15 05:20:17
Temat: Re: Używa ktoś marynaty sojowo-cytrynowej?
Od: s...@g...com
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu niedziela, 15 stycznia 2017 04:36:17 UTC+1 użytkownik Pszemol napisał:
>
> Brzmi dobrze, trzeba wypróbować - dzięki!
A do tego jeszcze jarzynki.. Marchewa pokrojona bądż na "zapałki", bądź na takie
cieniutkie prostopadłościany (a=1mm,b=5mm,c=40mm). Wiem, wymaga trochę precyzji:))
Marchewa wjeżdża na krótko na gorącą oliwę. Wręcz parę sekund. Będzie ni to miękka ni
to "crispy". Tyle odn. marchewy, bo z natury rzeczy jest jaka jest, no i tak trza ją
potraktować.
Podobnież polecam pitraszenie wszelakich jarzyn. Na mocnym ogniu, ale krótko.
Wychodzą pyszne/kolorowe , no i takie "crispy" !!
|