Data: 2015-10-16 13:38:13
Temat: Re: Walijski słodki chlebek na herbacie i suszonych owocach
Od: "Pszemol" <P...@P...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
"Pszemol" <P...@P...com> wrote in message
news:mvoi8b$jle$1@dont-email.me...
> "Pszemol" <P...@P...com> wrote in message
> news:mvltfe$n0n$1@dont-email.me...
>> I pytanie do kucharzy/piekarzy:
>> Czy wystarczy zmienić proorcje mąki do herbaty aby poprawić
>> gęstość i intensywność spuchniania proszkiem do pieczenia?
>> Ile Wy dalibyście mąki na te 290ml wody/herbaty?
>> Czy półtorej łyżeczki proszku do pieczenia to nie jest
>> za mało na tą ilość ciasta?
>
> Nikt z Was się nie podejmie przyjrzeć temu jak poprawić ten przepis?
http://www.visitwales.com/explore/traditions-history
/recipes/bara-brith
Tu podobny chlebek, inny przepis: 300ml herbaty->450g mąki, nie 100g!
|