Path: news-archive.icm.edu.pl!news.rmf.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!news.onet.pl!not
-for-mail
From: Jadrys <C...@y...com>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Wędzenie.
Date: Tue, 08 Dec 2009 23:17:35 +0100
Organization: http://onet.pl
Lines: 40
Message-ID: <hfmja4$nnp$2@news.onet.pl>
References: <l...@4...net> <hfbhkl$utr$1@news.onet.pl>
<1pxa50e8rm9kh$.12ya4cwqgf539$.dlg@40tude.net>
<hfd222$j68$1@news.onet.pl> <1...@4...net>
<hfel57$b4q$1@news.onet.pl> <hfftic$fsh$1@inews.gazeta.pl>
<hfivdo$ft1$2@news.onet.pl> <1bxh4o594yg6v.1uofw85h8fzki$.dlg@40tude.net>
NNTP-Posting-Host: public-gprs52950.centertel.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-2; format=flowed
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: news.onet.pl 1260310662 24313 91.94.79.118 (8 Dec 2009 22:17:42 GMT)
X-Complaints-To: n...@o...pl
NNTP-Posting-Date: Tue, 8 Dec 2009 22:17:42 +0000 (UTC)
User-Agent: Thunderbird 2.0.0.23 (Windows/20090812)
In-Reply-To: <1bxh4o594yg6v.1uofw85h8fzki$.dlg@40tude.net>
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:325711
Ukryj nagłówki
XL pisze:
> Dnia Mon, 07 Dec 2009 14:19:48 +0100, Jadrys napisał(a):
>
>
>> Qrczak pisze:
>>
>>> W Usenecie Jadrys <C...@y...com> tak oto plecie:
>>>
>>>>>> Za to po raz pierwszy zaeksperymentowałem z uwędzeniem tołpygi..
>>>>>> Jednak eksperyment się nie powiódł, - ryba była bardzo niezjadła.
>>>>>>
>>>>> W jakim sensie - smakowo, czy za sucha? Ile czasu trzymałeś w solance?
>>>>>
>>>> Trochę krócej niż węgorze, ale to chyba nie w tym rzecz - po prostu
>>>> czuć ja było błotem.. Jeszcze żadna uwędzona przeze mnie ryba nie
>>>> miała takiego smaku.
>>>>
>>> A karpie wędziłeś? Bo tołpyga to z karpiowatych i do karpia w smaku
>>> bardzo podobna.
>>>
>>> Qra
>>>
>> Tak, wędziłem już karpie. Jednak ich smak, bez żadnych szczególnych
>> zabiegów przy wędzeniu, był ok.
>>
>
> Z tych, co jadłam ostatnio, najbardziej smakują mi jednak pstrągi. Masełko
> :-)
> Płocie takie sobie, trochę suche, leszcze i inne - w miarę. Karpia
> wędzonego nigdy nie jadłam, ponieważ te złowione smażę od razu po
> przyniesieniu; lubię smażone, nasolone i obsypane tylko mąką - na mocno
> rozgrzany olej, żeby pływały, jak frytki.
>
Tak ogólnie to chyba każda ryba (poza jesiotrem i węgorzem no i może
łososiem) smażona jest smaczniejsza .
--
Kapitalizm jest chorobą (zarazą) z którą należy walczyć..
Instalując Linuksa na swoim komputerze robisz pierwszy krok w tym kierunku..
|