Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Z czego powstaje mascarpone? Re: Z czego powstaje mascarpone?

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: Z czego powstaje mascarpone?

« poprzedni post
Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!n
ews.icm.edu.pl!news.onet.pl!newsgate.onet.pl!newsgate.pl
From: b...@d...com.pl (Herbatka)
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Z czego powstaje mascarpone?
Date: 3 Sep 2002 22:52:43 +0200
Organization: email<>news gateway
Lines: 40
Message-ID: <004401c2538b$99a3bec0$0200a8c0@tea>
References: <007901c252b3$b178c1e0$0200a8c0@tea>
<i...@4...com>
<001e01c25307$327fada0$0200a8c0@tea>
<5...@4...com>
NNTP-Posting-Host: newsgate.test.onet.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-1"
Content-Transfer-Encoding: 7bit
X-Trace: newsgate.onet.pl 1031086364 16460 192.168.240.245 (3 Sep 2002 20:52:44 GMT)
X-Complaints-To: a...@o...pl
NNTP-Posting-Date: 3 Sep 2002 20:52:44 GMT
X-Mailer: Microsoft Outlook Express 5.50.4807.1700
X-Received: from tea (pg79.poznan.sdi.tpnet.pl [213.76.223.79]) by
delta.sote.poznan.pl (8.9.3/8.9.3/Debian 8.9.3-21) with SMTP id WAA02202
for <p...@n...pl>; Tue, 3 Sep 2002 22:52:05 +0200
X-Received: from tea (pg79.poznan.sdi.tpnet.pl [213.76.223.79]) by
delta.sote.poznan.pl (8.9.3/8.9.3/Debian 8.9.3-21) with SMTP id WAA02202
for <p...@n...pl>; Tue, 3 Sep 2002 22:52:05 +0200
X-Received: from tea (pg79.poznan.sdi.tpnet.pl [213.76.223.79]) by
delta.sote.poznan.pl (8.9.3/8.9.3/Debian 8.9.3-21) with SMTP id WAA02202
for <p...@n...pl>; Tue, 3 Sep 2002 22:52:05 +0200
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:123505
Ukryj nagłówki


----- Original Message -----
From: "Sabinka" <s...@k...net.pl>
To: <p...@n...pl>
Sent: Tuesday, September 03, 2002 10:22 AM
Subject: Re: Z czego powstaje mascarpone?


> On 3 Sep 2002 07:04:56 +0200, b...@d...com.pl (Herbatka) wrote:
>
> >teoretycznie, jesli uzyjesz smietany powyzej 25% to powinien byc bardzo
> >zblizony - nie nazwalabym go mascarpone, ale na pewno lepsze to, niz
uzywac
> >do tiramisu serka homo, czy tym podobnych wynalazkow ;-)
>
> Zrobilam niedawno takie podrabiane tiramisu' z serkiem homo i kiedy
> zapomnialam, ze to mialo byc tiramisu' - naprawde zaczelo mi smakowac.
> Goscie wogole nie wiedzieli co to mialo byc i brali dokladki.
> Ale musialabym zapomniec jak smakuje tiramisu' z mascarpone, zeby
> takie bez nazwac ta sama nazwa.
> Mascarpone ma bardzo charakterystyczny smak i o ten smak przede
> wszystkim chyba chodzi. Coz, nie pozostaje mi nic innego jak sprobowac
> to zrobic, jesli nie bedzie to mascarpone - napewno i tak bedzie
> dobre. Tylko jakby ktos powiedzial ile kwasu dodac do smietanki...
>
> --
> Sabina
>
smietanka kremowka a dozowanie lyzka soku z cytryny /octu z bialego wina na
kwarte smietany - czyli w zaleznosci o jaka kwarte chodzilo (w przepisie sie
nie wypowiedzieli dokladnie) kwarta British Imperial = 1,14 l, amerykanska
(ta najbardziej prawdopodobna, bo przepis jest z amerykanskiej grupy) =
0,833 l lub brytyjska = 0,946 l - mysle, ze jakby usrednic 1 lyzka na litr
smietany to powinno byc OK.
Herbatka


--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia

 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
04.09 Jerzy
04.09 Sabinka
04.09 Sabinka
04.09 Jerzy
04.09 Herbatka
04.09 Herbatka
04.09 Herbatka
04.09 Jerzy
04.09 Zowisia
04.09 Herbatka
04.09 Zowisia
Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
NOWY: 2025-12-07 Algorytmy - komentarz [po lekturze ks.]
"Młodzieżowe Słowo Roku 2025 - głosowanie", ale bez podania znaczeń tych neologizmów
[polscy - przyp. JMJ] Naukowcy będą pracować nad zwiększeniem wiarygodności sztucznej inteligencji.
[polscy - przyp. JMJ] Naukowcy będą pracować nad zwiększeniem wiarygodności sztucznej inteligencji.
Reżim Talibów w Afganistanie zakazał kobietom: pracy w większości zawodów, studiowania, nauki w szkołach średnich i podstawowych!!!
Edukuję się jak używać Thunderbirda
NOWY: 2025-09-29 Alg., Strukt. Danych i Tech. Prog. - komentarz.pdf
Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Kol. sukces po polsku: polscy naukowcy przywracają życie morskim roślinom
Tak działa edukacja Putina. Już przedszkolaki śpiewają, że są gotowe skonać w boju
Medycyna - czy jej potrzebujemy?
Atak na [argentyńskie - przyp. JMJ] badaczki, które zbadały szczepionki na COVID-19
Xi Jinping: ,,Prognozy mówią, że w tym stuleciu istnieje szansa dożycia 150 lat"
Zbrodnia 3 Maja
Połowa Polek piła w ciąży. Dzieci z FASD rodzi się więcej niż z zespołem Downa i autyzmem