Data: 2002-09-03 08:22:04
Temat: Re: Z czego powstaje mascarpone?
Od: Sabinka <s...@k...net.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
On 3 Sep 2002 07:04:56 +0200, b...@d...com.pl (Herbatka) wrote:
>teoretycznie, jesli uzyjesz smietany powyzej 25% to powinien byc bardzo
>zblizony - nie nazwalabym go mascarpone, ale na pewno lepsze to, niz uzywac
>do tiramisu serka homo, czy tym podobnych wynalazkow ;-)
Zrobilam niedawno takie podrabiane tiramisu' z serkiem homo i kiedy
zapomnialam, ze to mialo byc tiramisu' - naprawde zaczelo mi smakowac.
Goscie wogole nie wiedzieli co to mialo byc i brali dokladki.
Ale musialabym zapomniec jak smakuje tiramisu' z mascarpone, zeby
takie bez nazwac ta sama nazwa.
Mascarpone ma bardzo charakterystyczny smak i o ten smak przede
wszystkim chyba chodzi. Coz, nie pozostaje mi nic innego jak sprobowac
to zrobic, jesli nie bedzie to mascarpone - napewno i tak bedzie
dobre. Tylko jakby ktos powiedzial ile kwasu dodac do smietanki...
--
Sabina
--
Biuro Tlumaczen
www.stranslator.republika.pl
|