Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Z łezką w oku. Re: Z łezką w oku.

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: Z łezką w oku.

« poprzedni post następny post »
Data: 2018-03-02 18:36:32
Temat: Re: Z łezką w oku.
Od: Trybun <c...@j...ru>
Pokaż wszystkie nagłówki

W dniu 2018-02-28 o 19:43, Trefniś pisze:
> W dniu .02.2018 o 18:51 Trybun <c...@j...ru> pisze:
>
>> W dniu 2018-02-28 o 15:50, Trefniś pisze:
>>>
>>>>>
>>>>
>>>> Pytanie tylko o co chodzi, o lata młodości czy o smaki? Bo ten
>>>> chleb domowy dzisiaj raczej nie rzuca na kolana smakiem.
>>>>
>>>
>>> :O
>>> Ale to piszesz o swoim chlebie, albo XL-ki, albo jej babci?
>>> Bo chleb domowy w przeważającej części przypadków jest przepyszny w
>>> porównaniu z piekarnianym.
>>>
>>> Ale muszę też przyznać, że ostatnio zaskoczył mnie pozytywnie Chleb
>>> Rustykalny z piekarni Hert z Jelcza Laskowic.
>>>
>>
>> Nie, ja piszę to z pozycji konsumenta. Na mojej wsi jest parę
>> gospodyń którym chce się jeszcze piec chleb. Próbowałem każdego z
>> nich. Zapach pieczenia wręcz powala, ale później jest już tylko
>> gorzej. Nie wiem dlaczego ale wszystkie za mocno go spiekają. Ale pal
>> licho spieczenie gdy jest jeszcze ciepły i mięciutki , przynajmniej
>> dla mnie całkiem niezajadły robi się po ostygnięciu. Skorka twarda że
>> aby pogryźć to trzeba porządnie nadwyrężać szczęki. Nie znam tego
>> Rustykalnego z Jelcza, ale w pobliskim miasteczku jest jeszcze parę
>> piekarenek (niestety z roku na rok jest ich coraz mniej) w których
>> idzie kupić niezły chleb.
>
> OK, już rozumiem intencje.
> U mnie dopracowanie się własnego przepisu na chleb codzienny (czyli
> bez udziwnień, taki, który można jeść miesiącami bez niechęci) trwa
> już długo - do teraz :)
>
> Ten rustykalny (pszenny, nawet nierazowy) cała moja rodzina je ze
> smakiem.
>

Te baby też pewnie też pieką ten chleb od początku świata;-) Że mocno
spieczony to i pewnie jest jakaś przyczyna - po prostu taki lubią i na
taki mają zapotrzebowanie. Ja akurat takiego nie lubię, ale to nie
znaczy że wszyscy wolą mało spieczony.

Chyba jeszcze nie spotkałem się z takim rodzajem chleba - "rustykalny".
Jak gdzie zobaczę to choćby z ciekawości kupię. Ale pewnie jak i ze
wszystkim innym - rustykalny nie równy rustykalnemu..

 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
02.03 Trybun
02.03 Trybun
02.03 XL
02.03 XL
02.03 XL
04.03 Trybun
04.03 Trybun
04.03 XL
04.03 XL
05.03 Waldemar
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Nie ma leniwych klusek!
Robienie wody z mózgów młodzieży
Biszkopt bez przepisu.
Do Spurek, tej idiotki od ,,seleryby".
Trzeba to rozpirzyć w drebiezgi.
Dlaczego faggoci są źli.
Autotranskrypcja dla niedosłyszących
Zmierzch kreta?
is it live this group at news.icm.edu.pl
"Schabowe"
samotworzenie umysłu
Re: Zachód sparaliżowany
Irracjonalność
Jak z tym ubogacaniem?
Demokracja antyludowa?
Trzy łyki eko-logiki ?????
Jak Ursula ze szprycerami interesik zrobiła. ?
Naukowy dowód istnienia Boga.
Aktualizacja hasła dla Polski.
Kup pan elektryka ?