Data: 2012-11-01 18:18:15
Temat: Re: Zimowy gulasz dyniowo-cukiniowy
Od: medea <x...@p...fm>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2012-10-31 21:29, u...@d...invalid pisze:
> W dniu 2012-10-31 17:55, medea pisze:
>> Chyba Ci się tutaj logika rozjechała. To z samej dostępności dobrych
>> produktów tak rośniemy, pomimo że spożywamy chłam, jak sądzisz?
> Idąc twoim tokiem myślenia mogę udowodnić, przeciwną Twojej tezie
> bazując na dzisiejszej fali otyłości, więc Twój kierunek raczej nie jest
> właściwy.
Ale dlaczego to miałoby być coś przeciwnego? Tak jak każdy kiji
dostępność ma dwa końce. Przesadzić można we wszystkim. Poza tym otyłość
bierze się głównie ze spożywania cukru(i innych węglowodanów), soli oraz
tłuszczu (a tego w drobiu w porównaniu doinnych mięs i tak stosunkowo
mało). Nie sądzę, żeby akurat spożycie mięsa w sensie białkamiało na to
tak duży wpływ.
Ewa
|