Data: 2002-11-17 09:25:25
Temat: Re: Zupa grzybowa
Od: "walkie" <w...@w...net.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Barbara Czaplicka" <b...@i...com.pl> napisał w wiadomości
| Z typowego 'peczka wloszczyzny' powinnas wylaczyc: kapuste, a poza tym dac
polowe takiego peczka, bedzie mniej intensywnie. Chyba
| wyklucza sie takze marchewke - ale ... naprawde, juz nie pomne, bo dawno
nie gotowalam.
| Natomiast byloby dobrze, gdybys gotowala grzyby z duza lyzka masla.
|
| Czy ta zupa bedzie czysta i czarna, czy zabielana? I z czym?
| Kluseczki, kostki z kaszy mannej [manny? - Trys!....... ratuje, jak sie
toto pisze????]
| Barbara
|
|
Wywar jest z marchewek, selera i pietruszek zurzytych juz do salatki.
Grzyby wiadomo ze na maselku.
Zupa bedzie zabielana smietana.
W srodku makaron.
Pamietam ze moja mama gotowala zawsze grzybowa z marchewka ale wlasnie mi to
troche nie podchodzilo.
:)
Pozdrawiam Justyna
--
----------------------------------------------------
Justyna Oracz
GG : 411958
e-mail : w...@w...net.pl
----------------------------------------------------
-
|