Data: 2002-11-17 09:53:32
Temat: Re: Zupa grzybowa
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk>
Pokaż wszystkie nagłówki
On 17 Nov 2002 10:13:19 +0100, b...@i...com.pl (Barbara
Czaplicka) wrote:
>From: "walkie" <w...@w...net.pl>
>Mam w planach zupe z szuszonych grzybow na obiad. Grzyby
>> namoczylam i czekaja na przygotowanie. I tu wlasnie mam problem, czy
>> ugotowac grzyby w zwyklej wodzie ze skrzydelkiem czy tez na wywarze
>> jarzynowym. Dodam tylko ze bulion warzywny jest dosc aromatyczny.
>> Nie chce zaglusic smaku grzybow i sama nie wiem co robic :(.
>> Prosze o pomoc.
>>
>
>Z typowego 'peczka wloszczyzny' powinnas wylaczyc: kapuste, a poza tym dac polowe
takiego peczka, bedzie mniej intensywnie. Chyba
>wyklucza sie takze marchewke - ale ... naprawde, juz nie pomne, bo dawno nie
gotowalam.
>Natomiast byloby dobrze, gdybys gotowala grzyby z duza lyzka masla.
>
>Czy ta zupa bedzie czysta i czarna, czy zabielana? I z czym?
>Kluseczki, kostki z kaszy mannej [manny? - Trys!....... ratuje, jak sie toto
pisze????]
>Barbara
>
>
chyba manny.
jeszcze kostka moze byc z krakowskiej kaszy...u nas w domu
zastygala na umytym stoel, wiec jak zastygala tosmy glodni
chodizli ;))
u nas zupka grzybowa byla na skrzydelkach, plus wlosczyzna, ale w
zupie bylo zawsze bardzo duzo grzybow, wiez wlosczyzna sie nie
wtracala. w zupie plywaly tez kartofle w kostke oraz marchewki
troche w kostke, zabielana. z bratem jedlismy te zupke w
kolejnosci od najgorszego do najlepszego: marchewka, kartofle,
sok zupi i grzybki ;))
Trys
K.T. - starannie opakowana
-----------== Posted via Newsfeed.Com - Uncensored Usenet News ==----------
http://www.newsfeed.com The #1 Newsgroup Service in the World!
-----= Over 100,000 Newsgroups - Unlimited Fast Downloads - 19 Servers =-----
|