From: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Zupa grzybowa
Date: Sun, 17 Nov 2002 09:53:32 +0000
Reply-To: K...@h...fsnet.co.uk
Message-ID: <0...@4...com>
References: <ar7klo$9fv$1@news.tpi.pl>
<02be01c28e19$b146d0d0$41f3573e@home68z1dftw81>
X-Newsreader: Forte Agent 1.8/32.548
MIME-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=us-ascii
Content-Transfer-Encoding: 7bit
NNTP-Posting-Host: 127.0.0.1
Lines: 41
X-Authenticated-User: $$0z_m-i-
X-Comments: This message was posted through Newsfeeds.com - http://www.newsfeeds.com
X-Comments2: IMPORTANT: newsfeeds.com does not condone, nor support, spam or any
illegal or copyrighted postings.
X-Report: Please report abuse to <a...@N...com>
Organization: Posted Via Newsfeeds.com = SPEED+RETENTION+COMPLETION =
http://www.newsfeeds.com
Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!n
ews.man.poznan.pl!news-fra1.dfn.de!eusc.inter.net!news.stealth.net!news.stealth
.net!128.242.171.83.MISMATCH!news-in-sterling.newsfeed.com!corp-goliath.newsgro
ups.com!not-for-mail
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:135045
Ukryj nagłówki
On 17 Nov 2002 10:13:19 +0100, b...@i...com.pl (Barbara
Czaplicka) wrote:
>From: "walkie" <w...@w...net.pl>
>Mam w planach zupe z szuszonych grzybow na obiad. Grzyby
>> namoczylam i czekaja na przygotowanie. I tu wlasnie mam problem, czy
>> ugotowac grzyby w zwyklej wodzie ze skrzydelkiem czy tez na wywarze
>> jarzynowym. Dodam tylko ze bulion warzywny jest dosc aromatyczny.
>> Nie chce zaglusic smaku grzybow i sama nie wiem co robic :(.
>> Prosze o pomoc.
>>
>
>Z typowego 'peczka wloszczyzny' powinnas wylaczyc: kapuste, a poza tym dac polowe
takiego peczka, bedzie mniej intensywnie. Chyba
>wyklucza sie takze marchewke - ale ... naprawde, juz nie pomne, bo dawno nie
gotowalam.
>Natomiast byloby dobrze, gdybys gotowala grzyby z duza lyzka masla.
>
>Czy ta zupa bedzie czysta i czarna, czy zabielana? I z czym?
>Kluseczki, kostki z kaszy mannej [manny? - Trys!....... ratuje, jak sie toto
pisze????]
>Barbara
>
>
chyba manny.
jeszcze kostka moze byc z krakowskiej kaszy...u nas w domu
zastygala na umytym stoel, wiec jak zastygala tosmy glodni
chodizli ;))
u nas zupka grzybowa byla na skrzydelkach, plus wlosczyzna, ale w
zupie bylo zawsze bardzo duzo grzybow, wiez wlosczyzna sie nie
wtracala. w zupie plywaly tez kartofle w kostke oraz marchewki
troche w kostke, zabielana. z bratem jedlismy te zupke w
kolejnosci od najgorszego do najlepszego: marchewka, kartofle,
sok zupi i grzybki ;))
Trys
K.T. - starannie opakowana
-----------== Posted via Newsfeed.Com - Uncensored Usenet News ==----------
http://www.newsfeed.com The #1 Newsgroup Service in the World!
-----= Over 100,000 Newsgroups - Unlimited Fast Downloads - 19 Servers =-----
|