Data: 2014-10-08 17:48:03
Temat: Re: Zupa z cukinii
Od: Trybun <I...@j...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2014-10-05 20:15, bbjk pisze:
> W dniu 2014-10-05 19:49, Trybun pisze:
>
>> Na pewno nie ma tu znaczenia nowo-moda kuchenna propagowana w mediach w
>> typie niedogotowywanie makaronu, kaszy czy ryżu, czy w końcu robienie z
>> zupy - papki ?
>
> W mediach typu książki kucharskie Ćwierczakiewiczowej, czy Monatowej
> sprzed 100 lat z okałdem, które to każą większość zup "przefasować
> przez sito"?
Na pewno po tym "przefasowaniu" pozostają w zupie kawałki warzyw i inne
składniki. Po zmiksowaniu robi sie gładka papka, przybierająca jednolitą
barwę głównego składnika.
I tak na marginesie - o jakiej większości zup mówimy?
|