Data: 2014-10-10 16:03:30
Temat: Re: Zupa z cukinii
Od: FEniks <x...@p...fm>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2014-10-10 12:31, Trybun pisze:
> W dniu 2014-10-08 19:14, FEniks pisze:
>> Skoro nie widzisz tych uzasadnień, to trudno. Mam nadzieję, że
>> przynajmniej inni widzą więcej.
>> A może po prostu tylko prowokujesz?
>>
>> Ewa
>>
>
> Nie widzę, tylko i tylko z tego powodu o to zapytałem.. Jednak coś jak
> widać stoi na przeszkodzie aby uzyskał sensowną odpowiedź.
Polecam mój post z 1.10.2014 godzina 13:20 w tym wątku. Jeśli jednak
jest z tym jakiś problem, to powtórzę:
"Dla mnie to po pierwsze wygląd (głównie kolor). A ten, jak wiadomo, ma
duży wpływ na doznania smakowe. Po drugie - konsystencja. W typowej
zupie grzanki czy płatki migdałowe się po prostu zatopią, a chodzi o to,
by utrzymywały się na powierzchni jak najdłużej.
Poza tym ukrywanie składników też się czasem przydaje. Przed
jedzeniowymi maruderami.
A już poza wszystkim - smakuje inaczej. Można sobie zrobić eksperyment -
jedną porcję zmiksować, a drugiej nie."
Ewa
|