Data: 2006-09-09 19:00:52
Temat: Re: bekon ? jak sie robi
Od: "eM eL" <badbatz99@CUT_THIS_OUThotmail.com>
Pokaż wszystkie nagłówki
"Dominik Jan Domin" <d...@p...onet.pl> wrote in message
news:edv20r$ghe$1@news.onet.pl...>
> i najwazniejsze:
> - surowy boczek wedzony.
Wedzony - czesto tak - ale inaczej niz w PL, taki bardziej "podwedzany"
albo (czesciej) "cured" czyli moczony w roztworze soli (czesto z dodatkiem
innych smakow, np. syropu klonowego) i podwedzany, czesto z dodatkiem
aromatycznego drewna - np. "mesquite" - do wedzenia.
No i poza eggs & bacon (albo - czesciej "bacon strips") je sie tutaj czesto
"canadian bacon" ale to zupelnie inna rzecz.
--
><eM eL><Washungton, D.C.><
|