Data: 2006-09-10 10:55:43
Temat: Re: bekon ? jak sie robi
Od: "Panslavista" <p...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
"rAzor" <k...@...tusk.plusk.de> wrote in message
news:ee0q72$t5r$1@inews.gazeta.pl...
> Użytkownik maf napisał:
>
> .........
>> Kiedys byl dostepny tzw kasler stek, czyli schab wedzony. Teraz zostala
>> nam
>> z tego tylko poledwica sopocka. Niestety zero tluszczyku, tak chuda, ze
>> az
>> odwraca wzrok.
>
> Pamiętam takowy - kapitalny schabik z oczkami żeberek i leciutką okrywka
> tłuszczyku. Teraz cięzko uświadczyć niepompowany i normalnie uwędzony
> schab. (Bo drogi i sklepikarze raczej unikają go w swoich ofertach).
> Wszystko kapie, wrecz ocieka wodą, a przekrój wygląda jak sito
> poprzedzielane jakimś szklistym wypełniaczem (skrobia ryżowa?) pomiędzy
> włóknami. Tfu.
> --
> rAzor
> ----------------------------------------------------
------------
> Z lewicą się nie dyskutuje.
> Do lewicy sie strzela w obronie własnej.
Bo to polskiej rasy świnkę trzeba mieć, ze słoninką na 4-5 palców (nie wierz
w szkodliwość - upasiona na trawce i ziemniakach z osypką nie jest szkodliwa
jak te skarmiane krowimi resztkami poubojowymi w/g norm chunijnych). I
starczy dla rodziny na pół roku...
|