Data: 2006-09-10 10:40:48
Temat: Re: bekon ? jak sie robi
Od: rAzor <k...@...tusk.plusk.de>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik maf napisał:
.........
> Kiedys byl dostepny tzw kasler stek, czyli schab wedzony. Teraz zostala nam
> z tego tylko poledwica sopocka. Niestety zero tluszczyku, tak chuda, ze az
> odwraca wzrok.
Pamiętam takowy - kapitalny schabik z oczkami żeberek i leciutką okrywka
tłuszczyku. Teraz cięzko uświadczyć niepompowany i normalnie uwędzony
schab. (Bo drogi i sklepikarze raczej unikają go w swoich ofertach).
Wszystko kapie, wrecz ocieka wodą, a przekrój wygląda jak sito
poprzedzielane jakimś szklistym wypełniaczem (skrobia ryżowa?) pomiędzy
włóknami. Tfu.
--
rAzor
----------------------------------------------------
------------
Z lewicą się nie dyskutuje.
Do lewicy sie strzela w obronie własnej.
|