Data: 2015-01-23 08:57:19
Temat: Re: bigos
Od: Waldemar Maria Pawlak <w...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu piątek, 23 stycznia 2015 00:01:17 UTC+1 użytkownik iwanos napisał:
> nigdy nie robiłem, ale wydaje mi się, że zrobię go tak. Pokroję 4 kilo
> kapuchy kiszonej wypłukał odpowiednio w wodzie, potem wrzucę ją do
> szybkowaru wraz z połową główki kapuchy białej, żywej, pokrojonej.
> Gotowanie z wodą do zmiękczenia. Na patelni wielkiej podsmażę 0,5kg
> wieprzka i 0,5kg kiełbasy. Potem przerzucę to wszystko do szybkowaru i
> jeśli będzie potrzeba to wypełnię to wodą ewentualnie wrzucając jakiś
> rosołek z kostki, no i przyprawy do smaku. Pieprz sól liscie laurowe, te
> śmieszne kuleczki angielski i jakaś magi. Dodam również przecieru
> pomidorowego aby wyglądało jakoś. Zastanawiam się nad octem ale zobaczę
> jak będzie smakowało.
>
> UWAGA!
> Nigdy nie robiłem, więc jak ktoś nie chce aby się zepsuły te cudowne
> składniki to niech mnie poprawi, bo startuje z daniem jutro koło 11.
Mirka zaprosisz?
|