Data: 2015-01-23 16:19:17
Temat: Re: bigos
Od: "Stokrotka" <o...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
> W szybkowarze to raczej wyjdzie gęsty kapuśniak, niż bigos.
Nie prawda, najpierw w szybkowarku godzinkę, a potem się odparuje
zwyczajnie.
Po szybkowarku kapusta jest lżej strawna.
>... Tłuszcz jest nośnikiem smaku. W kapuście nigdy go za wiele...
Tłuszcz jest smarem dla kiszek pszy ciężkostrawnej kapuście.
>...Jak się bigos gotuje cały dzień, to sam się ładnie zbrązowi. W
>szybkowarze raczej jest to nie osiągalne.
Pszecież praktycznie każdy szybkowar można używać jak zwykłego gara.
Ale prawda, zwykle są nie emaliowane, więc lepiej zacząć w szybkowarku i
pszełozyć do dużego emaliowanego gara.
--
http://ortografia.3-2-1.pl/ zakładce 'inne', nowe wersje:
syntezatora mowy Gdak (z możliwością zmiany szybkości mowy),
i programu dietetycznego Ananas, z liczeniem kalori od kg, i z psem jako
członkiem rodziny.
(tekst bez: ó, ch, rz i -ii) Ortografia to NAWYK, często nielogiczny,
ktury ludzie ociężali umysłowo, nażucają bezmyślnie następnym pokoleniom.
|