Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia bób suszony - jak suszyć? Re: bób suszony - jak suszyć?

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: bób suszony - jak suszyć?

« poprzedni post następny post »
Path: news-archive.icm.edu.pl!newsfeed.gazeta.pl!wsisiz.edu.pl!newsfeed.neostrada.pl!
nemesis.news.neostrada.pl!atlantis.news.neostrada.pl!news.neostrada.pl!not-for-
mail
From: medea <e...@p...fm>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: bób suszony - jak suszyć?
Date: Fri, 17 Jul 2009 21:47:41 +0200
Organization: TP - http://www.tp.pl/
Lines: 31
Message-ID: <h3ql39$7h6$1@nemesis.news.neostrada.pl>
References: <h3n9vf$l9j$1@nemesis.news.neostrada.pl>
<h3njq1$194$2@atlantis.news.neostrada.pl> <h3nlmq$8no$1@inews.gazeta.pl>
<h3nttj$g62$1@nemesis.news.neostrada.pl>
<h3p82r$mun$1@atlantis.news.neostrada.pl>
NNTP-Posting-Host: abts52.neoplus.adsl.tpnet.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-2; format=flowed
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: nemesis.news.neostrada.pl 1247860649 7718 83.8.164.52 (17 Jul 2009 19:57:29
GMT)
X-Complaints-To: u...@n...neostrada.pl
NNTP-Posting-Date: Fri, 17 Jul 2009 19:57:29 +0000 (UTC)
User-Agent: Thunderbird 2.0.0.22 (Windows/20090605)
In-Reply-To: <h3p82r$mun$1@atlantis.news.neostrada.pl>
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:323481
Ukryj nagłówki

Qrczak pisze:

> Znaczy liście zwinięte w brykiet?

Nie. Rozdrobniony, ale w brykietach. Taki sprasowany jest trudny do
porcjowania. Nie zależy mi na liściach, bo zwykle szpinaku używam jako
dodatku do farszu lub sosu do makaronów.

> A zabawy z tym szpinakiem nie miałam żadnej. Po prostu liście (nawet ich
> nie myłam, bo z uprawy bardzo ekologicznej pochodziły)

A, to co innego. Ja mam ze szpinakiem złe wspomnienia. Tzn. świeży jest
dużo lepszy od mrożonego, o ile nie jest przerośnięty, ale to mycie,
przebieranie, brr.

> Smak - fakt, nie da się zachować tego oryginalnego, pochodzącego ze
> "świeżonki".

Nawet nie chodzi mi o oryginał, ale mrożonki mojej produkcji miały
paskudny posmak. Te kupne tego nie mają. Przypuszczam, że gdybym nie
blanszowała, tylko po umyciu i pokrojeniu wstawiła do woreczków, to
efekt byłby lepszy. Może jednak podejmę jeszcze jedną próbę w tym roku,
bo kalafiorów i brokułów dużo nam idzie w ciągu roku - najlepszy dodatek
do obiadu.

> Chciałabym mieć duży... Mogłabym gdzieś upychać wszystkie produkty
> natury, którymi jestem obdarowywana... hihi

Chciałabym mieć kogoś, kto by mnie obdarowywał. :)

Ewa

 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
17.07 lemonka
18.07 medea
18.07 akata
19.07 Panslavista
19.07 czeremcha
19.07 Ikselka
19.07 Ikselka
19.07 Vicky S.
19.07 lemonka
20.07 medea
21.07 lemonka
21.07 medea
21.07 lemonka
21.07 medea
21.07 Qrczak
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Senet parts 1-3
Senet parts 1-3
Chess
Chess
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 1-6
Vitruvian Man - parts 1-6
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6