Data: 2004-01-23 18:22:48
Temat: Re: buef strogonow
Od: m...@p...onet.pl (Kot)
Pokaż wszystkie nagłówki
On Fri, 2004-01-23 at 15:48, Dinki2099 wrote:
> KupiÄ polÄdwice(prawdziwÄ
!!!!!) , pokroiÄ w paski (nie za dĹugie, nie za
> krĂłtkie), obtoczyÄ w mÄ
ce, usmaĹźyÄ na mocnym ogniu.Na patelni lekko zeszkliÄ
> cebulÄ (ja lubiÄ jak jest pokrojona w doĹÄ szerokie paski (ĹĂłdki)).Wszystko
> wrzucamy do jednego rondla i dodajemy koncentrat pomidorowy (wĹasnej roboty
> , ze sklepu itp.) , teraz wszystko zaleĹźy od gustu , duĹźo rzadkiego
> koncentratu=konsystencja zupy lub maĹo gÄstego koncentratu=konsystencja
> gÄstego sosu.Dusimy to wszystko, doprawiamy solÄ
,pieprzem , moĹźna dodaÄ
> bazylii.Na samym koĹcu dodajemy ĹmietanÄ. Najlepiej je siÄ z kluskami
> kĹadzionymi i zielonÄ
saĹatÄ
.
A gdzie pieczarki ? I co do koncentratu mam watpliwosci...
--
Kot <m...@p...onet.pl>
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
|