Data: 2004-12-21 10:22:20
Temat: Re: co na wigilijny stol ...
Od: "allesek" <a...@i...pl(skasuj_to)>
Pokaż wszystkie nagłówki
> dobór potraw na pewno w dużej mierze zależy od regionu Polski.
> Mi np. znane sa takie jak:
> pierogi z kapustą i grzybami, uszka, barszcz, grzybowa, kapusta z grochem,
> smazony karp, kilka postaci śledzia (w oliwie, rolmopsy itp), grzybki w
> cieście, kutia, makowiec, keks, kisiel z żurawin, kompot z suszu.
> Koleżanka na wigilię w pracy robiła kapustę z grzybami i fasolą - też może
> być ciekawa.
> A może spróbujesz sałatkę Babci fuksy? Chwaliłam ją wczoraj, jest świetna
i
> na pewno pasuje na wigilię.
>
> pozdrawiam
> Basia
i o taka ODP mi chodzilo !! DZIEKI !!
np. nie wiedzialem co to jest kutia ale juz sobie zobaczylem :)
moze wiecej ktos napisze jeszcze ... :)
Pozdrawiam
Lukasz
|