Data: 2007-09-25 20:41:00
Temat: Re: czy można robić zaczyn
Od: Ikselka <i...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Andrzej pisze:
> Użytkownik "Ikselka" <i...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
> news:fdbmbj$m1k$2@nemesis.news.tpi.pl
>> Andrzej pisze:
>>> Pytanie do praktyków,
>>> czy można zrobić zaczyn z drożdży, wody i mąki w naczyniu z blachy
>>> nierdzewnej. Zaczyn ten jest na chleb i pozostawiony jest na ok 12
>>> godzin. Babcia robi taki zaczyn w garnku emaliowanym i stąd moje
>>> pytanie.
>>
>>
>> Zawsze tak robię - po prostu w misce od robota. Potem dosypuję tam
>> resztę składników i voila - ciasto się wyrabia i wyrasta w tymże
>> naczyniu trzykrotnie. Blacha nierdzewna jest the best :-)
>
> no to super, uspokoiłaś mnie :), wlaśnie już rośnie i będę mógł
> spokojnie zasnąć
>
> Miłej nocy :)
>
> Jędrek
>
Ha, miłej :-)
--
XL wiosenna
====================================================
==========================
Chwilami jestem tu:
http://groups.google.pl/groups/profile?enc_user=eJTu
XQ0AAACUGFDz9PzxwnRUed8hFQkm
|