Data: 2007-09-25 19:23:21
Temat: Re: czy można robić zaczyn
Od: "Andrzej" <a...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Ikselka" <i...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:fdbmbj$m1k$2@nemesis.news.tpi.pl
> Andrzej pisze:
>> Pytanie do praktyków,
>> czy można zrobić zaczyn z drożdży, wody i mąki w naczyniu z blachy
>> nierdzewnej. Zaczyn ten jest na chleb i pozostawiony jest na ok 12
>> godzin. Babcia robi taki zaczyn w garnku emaliowanym i stąd moje
>> pytanie.
>
>
> Zawsze tak robię - po prostu w misce od robota. Potem dosypuję tam
> resztę składników i voila - ciasto się wyrabia i wyrasta w tymże
> naczyniu trzykrotnie. Blacha nierdzewna jest the best :-)
no to super, uspokoiłaś mnie :), wlaśnie już rośnie i będę mógł spokojnie
zasnąć
Miłej nocy :)
Jędrek
|