Data: 2007-09-25 19:01:17
Temat: Re: czy można robić zaczyn
Od: Ikselka <i...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Andrzej pisze:
> Pytanie do praktyków,
> czy można zrobić zaczyn z drożdży, wody i mąki w naczyniu z blachy
> nierdzewnej. Zaczyn ten jest na chleb i pozostawiony jest na ok 12 godzin.
> Babcia robi taki zaczyn w garnku emaliowanym i stąd moje pytanie.
Zawsze tak robię - po prostu w misce od robota. Potem dosypuję tam
resztę składników i voila - ciasto się wyrabia i wyrasta w tymże
naczyniu trzykrotnie. Blacha nierdzewna jest the best :-)
--
XL wiosenna
====================================================
==========================
Chwilami jestem tu:
http://groups.google.pl/groups/profile?enc_user=eJTu
XQ0AAACUGFDz9PzxwnRUed8hFQkm
|