Data: 2013-02-04 19:39:18
Temat: Re: galaretowata nalewka
Od: Krycha_net <k...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2013-02-04 20:14, Qrczak pisze:
> Dnia 2013-02-01 14:49, obywatel Krycha_net uprzejmie donosi:
>> Czy komuś z Was zdarzyło się, że nalewka zgęstniała i stała się
>> konsystencji rzadkiej galaretki?
>> Właśnie okazało się, że sok z gotowanej pigwy, jak i część alkoholu,
>> którą owoce były zalane, przyjęła taką postać.
>> Po zlaniu do jednego naczynia i pomieszaniu nadal nie jest w pełni
>> płynem ciekłym.
>> Co z tym zrobić?
>
> Przed planowanym wypiciem wstawić butelkę na kilka minut do ciepłej wody.
> Ot, cudowna moc pektyn.
No, no jest to jakiś pomysł.
Ale czy będą chętni na ciepłą nalewkę?
Krycha.
|