Data: 2007-05-12 18:04:33
Temat: Re: gotowanie ryżu/ziemniaków - co zamiast soli?
Od: Ikselka <i...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Bremse napisał(a):
> Witam,
> jako że całkowicie musiałem odstawić sól, to chciałem się zapytać
> czego można używać zamiast niej do przyprawiania wody do gotowania
> ziemniaków lub ryżu? O ile ziemniaki bez soli są jako tako zjadliwe,
> to już mdły ryż mnie odrzuca. Jakieś propozycje?
Pozostają tylko zioła dla ożywienia smaku - spróbuj np. pieprzu
ziołowego, curry itp. Tylko sprawdzaj na opakowaniu, czy mieszanka nie
zawiera soli. Posypuje się ryż PO ugotowaniu - dla smaku.
--
XL wiosenna
........................
Uwaga: to konto jest kontynuacją poprzedniego, którego profil znajdziesz
tu:
http://groups.google.com/groups/profile?enc_user=FrF
wyBQAAAA-5PM3SkF7hgkuNFs7WOaEOPANdqfI6prRsqjc7uCt1A
|