Data: 2004-01-02 05:16:11
Temat: Re: historia naszych trunkow
Od: Marcin E. Hamerla <X...@X...Xonet.Xpl.remove_X>
Pokaż wszystkie nagłówki
Barbara napisal(a):
>"...mieszanka wodno-spirytusowa podlega obróbce za pomocą aktywnego węgla i
>dwukrotnej filtracji. Mendelejew zwrócił uwagę na specyficzną cechę
>spirytusu, mianowicie przy połączeniu z wodą mieszanina ulega zagadkowemu
>sprężeniu (500 g wody i 500 g spirytusu daje w rezultacie 941 g wódki).
Waldkowi chodzi o ten fragment w nawiasach. Bo w istocie jest bez
sensu. Dziennikarz, ktory to skads tam przepisywal nie bardzo sie
orientuje w naukach scislych.
>Natomiast podwazanie rzetelnosci artykulu jest co najmniej dziwne.
>Barbara
j.w.
--
Pozdrowienia, Marcin E. Hamerla
"Every day I make the world a little bit worse."
|